rosebg
Събор "На мегдана на другата България"
Прага, Чехия
03-04 юни 2023 год.
Изложбени щандове
logo-adriana-robert

https://shop-ethno.com/

https://www.facebook.com/shopethno/

Съвсем смело мога да кажа, че нашето Ателие ADRIANA ROBERT изработва най-красивите запомнящи фолклорни аксесоари в България !🇧🇬
ПАФТИ, КОЛАНИ, ЧАНТИ, НАКИТИ
За всички клиенти на Ателие ADRIANA ROBERT
✔️По индивидуални поръчки
Могат да се изработват специални букви и надписи, запазени знаци, танцови лога, ✔️Доставка в цял свят DHL

Чилновските баби

Нашият народ е отразил сполучливо живота си, както в приказки и легенди, така и в народното изкуство - в предметите от селския бит: тъкани шарени черги, килими, ковьори, облекла, вьзглавници и пешкири, сьздадени от изкусната ръка на българката.


В нашето село всички жени са умеели да тъкат. Запомнили сме това от нашите майки и баби. Всяка една е искала нейната възглавница, нейната черга, нейното килимче да бъдат по-различни от другите и колкото може по-хубави, затова е прибавяла и от себе си по-различна шарка. Всяка тъкан е наречена според шарката си. Имената им не са записани, но се помнят и се разнасят от уста на уста, показват се на сватби и седянки.


В Чилнов и до днес всичко това е запазено. Особено взглавниците и килимите. Някои от тях са чисто нови. Още не са изваждани от раклите и поколения наред се пазят. Чилновските възглавници са с ярки цветове. Хубави и стегнати изтъкани. Най-интересни са видовете шарки.


ПОКАЗВАМЕ ВИ БИТОВА, ТЪКАН ИЗРАБОТЕНА САМОРЪЧНО НА ДОМАШЕН СТАН И ЗАПАЗЕНА В ПИСАНИТЕ САНДЪЦИ НА ЧИЛНОВСКИТЕ БАБИ

https://www.fb.com/dabovspecialtycoffee

Откакто създадохме нашата компания през 2008 г. с цел да задоволим търсенето на българския пазар на висококачествени кафе, чай, горещ шоколад, ние безкомпромисно подобряваме качеството на продуктите си и обгрижването на клиентите ни, които постепенно се превърнаха в наши приятели и съмишленици, споделяйки нашите ценности, нашите цели, мисия и понякога – тревоги. Днес основният наш продукт е кафе, което от 2014 г. познавате под марката DABOV Specialty Coffee.

С времето осъзнахме, че DABOV Specialty Coffee не е продукт, а проект – той започва във фермата и завършва в чашата, а ние сме посредникът, който носи отговорност и пред фермера и пред клиента.

https://www.facebook.com/vlnene.deky/

От 2008 г. фирмата ни внася и продава основно българска вълна и гръцки копринен текстил, вина и други известни балкански съкровища, които ние като директни вносители и ексклузивни доставчици пренасяме в сърцето на Европа. Общите характеристики на нашите продукти са естествени материали и суровини, лесен производствен метод и голям дял традиционни занаяти. Директният контакт с балкански производители ни позволява да Ви предложим килими или одеяла по поръчка за Вашия хотел. Сътрудничим и на база ценова листа на едро. Очакваме вашите идеи!

https://www.facebook.com/

“БЪЛГАРСКА ШЕВИЦА” ЕООД e фирма специализирана в производството на БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ НОСИИ И НАКИТИ. Костюмните композиции, които изработваме, обхващат почти цялата ни историческо-етническа територия, като основните типове и разновидности са: двупрестилчена, сукманена, саяна и еднопрестилчена женска носия, белодрешна и чернодрешна мъжка носия, детски носии. Характерни са за Северняшкия, Лудогорския, Шопския, Македонския, Родопския, Тракийския и Добруджанския фолклорен регион. Изработваме народни носии както за проферсионални формации, така и за любителски клубове.

По време на събора ще се състои ревю, на което ще се представят носии от почти всички фолклорни региони на България. Ревюто се организира със съдействието на Асоциация „От извора” - Лион, Франция.

Също така ще имате възможност да си направите ретро снимка с носия, изработена от фирмата, или с ваша автентична носия.

bgshevici1

https://www.facebook.com/biofreshkosmetika.cz/

Българската марка Biofresh, основана през 2000 г. и базирана в Пловдив, използва най-ценните органични съставки от местната природа за производството на пълна гама натурална козметика. Biofresh е производител на козметика с розово масло, арганово масло, розова вода, пробиотици, лавандула и козметика със зехтин.

Онлайн магазинът www.biofreshkosmetika.cz е фокусиран върху тази козметика от България. Козметиката Biofresh представлява цялостна гама от грижи за жени, мъже и деца. Качествената козметика е в основата на съвременната грижа за кожата на цялото тяло и косата. Поддържайте красив и представителен външен вид. Можете да закупите от нас кремове за кожа, шампоани, соли за вана, душ гелове и ежедневни хигиенни продукти. В богатата ни селекция от козметика има по нещо за всеки!