rosebg
Събор "На мегдана на другата България"
Прага, Чехия
03-04 юни 2023 год.
Място на събора

Зала на събора

Драги мегданци,

екипът от Прага вече може да съобщи и мястото на нашата среща за събора през 2023 год. Това е:

Топ Хотел Прага ****

TOP Hotels Group a.s.

Blažimská 1781, 149 00 Praha 4

Tel.: +420 267 284 111

Локацията бе избрана така, че да има голяма и комфортна зала, но също така в непосредствена близост да има и хотелска част, където всяка група, която има желание, да може да нощува.

В случай, че се интересуване от настаняване в Топ Хотел, моля да прочетете информацията в раздел
Информация -> Настаняване

cashatm

В хотела НЯМА банкомат за теглене на пари.

В хотела има терминал за обмен на валута, където може да обмените валута само в брой. НЕ може да се тегли от него, НЕ може да се използва карта. Автоматът обменя валута в брой и предоставя в брой.

В хотела може да се заплаща с банкова карта или в брой с чешки крони.

Логистика до "ТОП Хотел Прага"

от Летище „Вацлав Хавел“ Прага

Вариант 1 - повече прекачвания, най-бърз, един 90 мин. билет за градски транспорт е достатъчен (40 Kč)

  1. автобус 119 от летището до Nádraží Veleslavín
  2. Зелено метро от Nádraží Veleslavín (посока Depo Hostivař) до Muzeum
  3. Червено метро от Muzeum (посока Háje) до Chodov
  4. Автобус 115 от Chodov до Městský archiv Chodovec

Вариант 2 - по-малко прекачвания, но по-бавен и по-скъп

  1. автобус AE от летището до Hlavní nádraží (100 крони - заплаща се отделно от билета за градския транспорт)
  2. Червено метро от Hlavní nádraží (посока Háje) до Chodov
  3. Автобус 115 от Chodov до Městský archiv Chodovec
от централна ЖП гара Hlavní nádraží
  1. Червено метро от Hlavní nádraží (посока Háje) до Chodov
  2. Автобус 115 от Chodov до Městský archiv Chodovec
Трансфер от летището до хотел с такси

Разбира се за по-удобно и бързо придвижване из Прага може да използвате и таксиметрови услуги на известните приложения Uber, Bolt, Liftago.

Препоръчваме Ви нашия приятел и начинаещ танцьор - Денис Димитров, Контакт: +420774867560. (facebook) Таксата е 500 чешки крони за трансфер от летище до хотела (или обратно), и ако се чака повече от 15 мин на летището се заплаща още 100 крони за паркинг. В евро е 20 евро таксата и 5 евро паркинг. Приема само кеш. Можете да се уговорите предварително и при необходимост да уреди още коли. Имайте предвид, че в събота и неделя Денис ще е с нас на Събора и за такси може да разчитате на него в останалите дни.

Нощен транспорт

Най-близката нощна спирка е автобусната спирка Ходовец (Chodovec). Намира се на 5 мин. пеша. Автобус № 905 e през 30 минути и първият е в 00:25 ч. в посока Sídliště Čimice, като минава през центъра (вкл.  Vyšehrad,  I. P. Pavlova, Muzeum, Hlavní nádraží/централна ЖП гара, Masarykovo nádraží, Náměstí Republiky). Последният автобус е в 04:25 ч. Автобусът стига до централната ЖП гара за 24-25 мин.

Други варианти са автобуси 911 от автобусна спирка Dědinova, която е на 17-18 мин. пеша от мястото на събора. Първият автобус  (посока ČAKOVICE) е в 00:18 ч. на всеки 30 мин. и последния е в 04:18 ч. Минава през центъра (вкл.  I. P. Pavlova, Muzeum, Hlavní nádraží/централна ЖП гара, Masarykovo nádraží, Náměstí Republiky).  Автобусът стига до централната ЖП гара за 15 мин.

Трети вариант е автобус 913 от автобусна спирка Choceradská. Намира се на 6 минути пеша от залата на събора. Първият автобус е в 00:34 ч., НО не отива директно към центъра на Прага. Той е в посока DOLNÍ CHABRY, но може да прикачите на нощен трамвай от Spořilov (номер 96), от SLAVIA - NÁDRAŽÍ EDEN (номер 95, 97, 99), от Flora (номер 91, 95, 98). Ако изтървете този автобус, естествено може да повървите двадесет минути, в случай че времето е хубаво, до трамвайна спирка Spořilov и да вземете номер 96 директно.

От мястото на Голямото хоро

След голямото хоро и общата снимка трбява да продължим с основната програма на събора, която както вече знаете ще бъде в ТОП Хотел - Прага. Тъй като той се намира близо до червената метро линия, препоръчваме след голямото хоро да се използва червената метро линия от станцията на Народния музей (Národní muzeum) до станция Ходов (Chodov). И оттам до хотела може пеша (около 15 минути) или с автобус 115.

Ансамбъл "Българи" - Прага Ви изпраща сърдечни поздрави!