rosebg
Събор "На мегдана на другата България"
Прага, Чехия
03-04 юни 2023 год.
На колело до Мегдана
facebook qr bike

Горният линк е към фейсбук групата, където може да следите какво се случва с Камелия и Надежда по пътя им към събора. През кои градове преминават, с кого се срещат и как преминава тяхното пътешествие.

За по-бързо и по-удобно, може да сканирате QR кода вляво и да прегледате фейсбук групата им.

Драги мегданци, 

Привет от нас, Надя и Камелия, от танцова група “Зора” гр. Хага, Нидерландия! 🌷🇳🇱

С преливащ ентусиазъм споделяме тук нашето приключение с вас: на 20 май потегляме на път за фестивала “На мегдана”от Хага до Прага ... на КОЛЕЛО!!! 🚲🏕️🚲 Търсим други луди глави, които биха искали да се присъединят към нас (на колело), за съвсем малко или за повече, някъде по нашия път. 🤩


🇳🇱🇩🇪🇨🇿 Планът е да ни отнеме около 10-тина дни, плюс още ден-два за почивки; да караме по цял ден, с умерено темпо и най-вече с много удоволствие. Ще минем главно през Германия, за да достигнем до Чехия (Rheine - Dümmer See - Hannover - Landschaftsschutzgebiet Harz und südliches Harzvorland - Leipzig - Dresden - Karlovy Vary - Prague). Маршрутът ни не е изцяло фиксиран и с радост бихме го променили малко, ако има някой желаещ наоколо, който би искал да ни каже “здравей”. 


🏠 Призивът ни е и също към тези, които си падат повече по сладките приказки отколкото по колоезденето: ако живеете някъде близо до горепосочения маршрут и желаете да ни подслоните за една нощ, ще сме ви безкрайно благодарни! 🙏🙏🙏 (Ние ще си имаме къмпинг екипировка и единственото, от което бихме имали нужда е усмивка, покрив и топъл душ).


Ако сега леко ви блестят очите с любопитство; ако се питате дали вие бихте могли 🤔и нещо отвътре ви гъделичка, но пък започвате да си измисляте всякакви извинения - побързайте да се свържите с нас и да питате всичко, което ви мине през ума. Или просто така, да ни кажете “здравей и на добър път!” ❤️


✏️ За контакт: haga2praga@gmail.com

или на лично съобщение
https://www.facebook.com/p.kameliya/
https://www.facebook.com/nadezhda.petkova1


До скоро, някъде по пътя или на мегдана в Прага! 🤗🚴💃

Идеята Хага-Прага на велосипед

си живееше в зародиш от много преди да решим с групата да участваме във фестивала “На мегдана” в Прага. Всъщност, откакто осъществих едно друго голямо вело-пътешествие във Виетнам (за информация: филмче, блог) си търсех повод за следващо подобно приключение някъде из Европа. Фестивалът е една чудесна възможност да съчетая различни неща, които обичам да правя: български народни танци, колоездене, едно по-бавно и осмислено пътешествие през красиви кътчета на Европа, срещи с интересни хора, много забави и споделени моменти с приятели. Не на последно място, за мен е важно да пътувам по начин, който не вреди на планетата и какво по-хубаво от това да прекараш десетина дни на колело, да се заредиш с омайна майска свежест от току разлистилите се гори и по този начин да стигнеш до мястото и целта, които си си назначил.

За Камелия Петрова

Родом съм от града на 100-те войводи и Сините камъни, но живея от около 20 години из различни краища на света. С музика, танци и театър се занимавам от дете, а по-конкретно с български народни танци от 2017 година, от както живея в Нидерландия. Започнах да танцувам главно с идеята да се доближа отново до нещо си българско в мен и да възтановя една връзка с българската култура, която след толкова пътешествия и години извън България бе започнала да отслабва. Това, което открих беше един още по-голям интерес към нашия фолклор, много приятели и прекрасни мигове с танцовата ни група “Зора”, гр. Хага.

За Надежда Петкова

Родена съм в Кърджали. От дете живея в чужбина. Ценни за мен са: време с любимите хора; пътуване; природа; музика; танци. През 2019 г. приятелка ме покани на репетиция по народни танци. Тогава не подозирах, че толкова ще се влюбя в нашия фолклор. С нетърпение очаквам да науча много повече за него.
В нашия танцов клуб “Зора” срещнах прекрасни приятели. Неповторимо вълшебство е, когато всички заедно се хванем на хорото - тогава се чувствам у дома. Народните танци ме доведоха до друга чудесна покана: колоездене до “Мегдана”.