rosebg
Събор "На мегдана на другата България"
Прага, Чехия
03-04 юни 2023 год.
Храна и напитки
Храна - събота

В района до залата има 2 бара, които ще работят през цялото време (отделно хотелът има бар до рецепцията). На бара освен напитки ще можете през повечето време да си закупите и малки закуски.

Събота обяд и вечеря в ресторанта на хотела - можете да закупите ваучер от бара = 250 крони (11 евро, но хотелът не приема евро в брой), с който в ресторанта на хотела ще можете да опитате типична чешка кухня или български ястия, за които сме посъветвали чешкия готвач да ни приготви (да видим как ще се справи 🙂 )

Менюто ще е:

1. Пилешки шницел с картофена салата

2. Мусака

3. Пълнени чушки с бял боб.

Важно: за да обядвате или вечеряте в ресторанта, ще трябва да си закупите ваучери от баровете до залата.

Работното време на ресторанта е: обяд: 11:30-16:00, вечеря: 17:30-22:00 ч.

Плащане на бара в хотела може с банкова карта и в кеш с чешки крони.

В района на хотела до рецепцията има наличен exchange автомат, като ние не гарантираме, че курсът ще е изгоден, но имате тази възможност да обмените пари, ако си носите в брой евро например, защото в хотела се плаща или с карта, или в брой с чешки крони.

Алтернативни и доста популярни опции в Прага са приложенията за поръчка на храна онлайн - през приложенията на Uber, Bolt, Wolt, Dame Jidlo. А естествено опциите там са многообразни - балканска (включително и български ресторант Hercovka), азиатска, индийска, арабска, турска, средиземноморска, италианска, чешка, грузинска, американска и други видове кухня. Но имайте винаги предвид, че трябва да поръчате навреме, за да не чакате прекалено дълго.

Храна - неделя

Съветваме ви в неделя след голямото хоро да хапнете на бързо в центъра на града. В хотела ще има само закуски/сандвичи или типичните чешки "хлебички с помазана" или "рохлик", които можете да закупите от двата бара, които отново ще работят за нас.

И отново може да се възползвате и от приложенията за поръчка на храна онлайн - Uber, Bolt, Wolt, Dame Jidlo. А естествено опциите там са многообразни - балканска (включително и български ресторант Hercovka), азиатска, индийска, арабска, турска, средиземноморска, италианска, чешка, грузинска, американска и други видове кухня.  Но имайте винаги предвид, че трябва да поръчате навреме, за да не чакате прекалено дълго.