rosebg
Събор "На мегдана на другата България"
Прага, Чехия
03-04 юни 2023 год.
Клуб “Чемшир” – Северна Ирландия

Клуб за Български народни танци "Чемшир" е създаден от Пламена Чемширова и членове на българската общност в Северна Ирландия през септември 2013 г.

Ръководен орган е Българска Асоциация в Северна Ирландия BANI, имаща за цел да поддържа и съхранява българския фолклор, традиции и културното самосъзнание и да подкрепя българската общност тук на остров Ирландия.

Клубът обединява хора от различни възрасти и с различно ниво на умения, които обичат да танцуват нашенските хорa, танци и ръченици. Целта е да се популяризира и интегрира нашата малка общност тук на острова, като по този начин местното общество да разбере за нас и качествата, които притежаваме, а именно колоритен фолклор, традиции и ценности! Не на последно място е и това, че се създават нови приятелства и връзки между хората!

Мотото на състава ни е: "Фолклорът е магия! С танци, музика и песни животът ни е по-красив и лесен!"

Клубът ни е участник в събора "На мегдана на другата България" от първото издание в Лион /ние бяхме и първата група на сцена при откриването/ след това в Монпелие, Гандия и Милано, както и Виртуалното издание Верона. За съжаление пропуснахме само Ла Нусия и Копенхаген. За нас това е най-любимият събор на танцуващите българи в Европа!